Szukam os贸b zainteresowanych z艂o偶eniem pozwu zbiorowego przeciwko gie艂dom kryptowalut oraz naszemu KNF. Zainwestowa艂em oszcz臋dno艣ci 偶ycia, pieni膮dze kt贸re mia艂y p贸j艣膰 na zakup domu, prawie 800k PLN. Kupowa艂em Bitcoin gdy by艂 w okolicach 240k PLN za sztuk臋. Nikt nie ostrzega艂 mnie 偶e kurs mo偶e tak mocno spa艣膰 i 偶e jest to piramida finansowa. Obecnie stoj臋 pod 艣cian膮, boj臋 si臋 偶e kurs spadnie jeszcze bardziej i nie zostanie mi nic. Sk艂onny jestem przyst膮pi膰 wraz z innymi oszukanymi do pozwu zbiorowego, pytanie jedynie przeciwko komu? Brak kampanii edukacyjnych i ostrze偶e艅 ze strony rz膮du sprawia 偶e wiele os贸b jest w takiej sytuacji jak ja, i to nie tylko w Polsce. Czy istnieje co艣 takiego jak pozew mi臋dzynarodowy? Jak d艂ugo jeszcze chcecie to akceptowa膰? Dlaczego banki nie blokuj膮 przelew贸w do podejrzanych gie艂d? Kto dopu艣ci艂 do tego 偶e sta艂a si臋 taka sytuacja? Pytanie jeszcze, ile mo偶e wzi膮膰 prawnik za poprowadzenie tego typu sprawy? Nie chc臋 si臋 艂adowa膰 w kolejne koszty, dlatego te偶 szukam ch臋tnych do pozwu zbiorowego aby podzieli膰 si臋 tymi kosztami. Mo偶e kto艣 ma znajomego prawnika kt贸ry by si臋 podj膮艂 takiej sprawy i 偶eby si臋 "dogada膰" 偶e w przypadku wygranej dostaje od nas nie wiem 3-5%? Prosz臋 o kontakt wszelkie pokrzywdzone osoby zainteresowane tematem pod adres sszczepan54xkow@wp.pl