Dzień dobry,
proszę o pomoc, czy padłem ofiarą przestępstwa?
Pewna osoba, działająca jawnie w mediach społecznościowych poleciła mi założenie portfela wirtualnego na platformie „paybis” w celu kupienia bitocina, następnie zasiliłem bitocinami swoje konto handlowe na fxodexmarket.com., które polecono mi założyć.
Kontaktowałem się z tą osobą poprzez komunikator. On instruował mnie co mam robić i jak. Po wpłaceniu bitcoina udostępniałem mu zrzuty ekranu z pulpitu tej platformy. Potem okazało się, że moja aplikacja handlowa została zawieszona. Napisał mi, że dostał informację z platformy (ciekawe jakim cudem) o takiej treści:.
Cześć Adam
Status handlowy Twojego konta wynosi obecnie 25% z powodu niskiego wykorzystania aplikacji sygnałowej i został zawieszony w celu uniknięcia strat.
Musisz podłączyć sygnał handlowy MT4+1 do swojego konta handlowego, aby uniknąć całkowitej utraty transakcji.
Należy pamiętać, że koszt sygnału na 3 miesiące wynosi 900 USD, na 6 miesięcy 1800 USD, na 1 rok 3600 USD i na zawsze 5000 USD.
Aby kontynuować handel, musisz dokonać płatności na adres portfela bitcoin brokera.
Ta osoba działa w mediach społecznościowych i nagrywa swoje „złote rady”. Jak to możliwe?
Czy mogę odzyskać swoje środki?