Dnia 2008-11-25 o godz. 21:36 ~krytyczny napisa艂(a):
> Powiedz mi zatem sk膮d bierze si臋 kapita艂 tej firmy skoro:
> a. za ma艂e sk艂adki oferuj膮 tak wysokie 艣wiadczenia
b.
> zawsze wyp艂acaj膮
c. agenci ich 艣wietnie zarabiaj膮
d. wraz z
> up艂ywem p艂aconych sk艂adek ro艣nie suma ubezpieczenia
Pchnie
> na odleg艂o艣膰 pijarem i kr臋tactwem.
Zna kto艣 instytucj臋
> finansow膮 dzia艂aj膮c膮 harytatywnie? Ja nie.
A z opisu
> Pramerica wynika, 偶e w艂a艣nie tak膮 firm膮 jest ona sama.
No
> chyba, 偶e w radzie nadzorczej jest Donald Tusk czyni膮cy
> cuda, to wtedy uwierz臋 u p贸kd臋 ubezpieczy膰 ca艂膮 swoj膮
> rodzin臋 na kilak lilionych za kilkaset z艂otych.
Agenci z
> Parmerica nie 艣ciemniajcie gdy偶 wasza gadka pachnie
> "sekt膮". Jest jeszcze podobna fimr
> czyni膮ca cuda No Visiosn. Te偶 oferuj膮 zyski w czasie bessy
> na poziomi 20-30 %..... ?????
Szkoda gada膰.
No w艂a艣nie szkoda gada膰, bo z Twojej wypowiedzi wynika ewidentny brak wiedzy z zakresu ubezpiecze艅!!
1. Nasz膮 podstawow膮 zasad膮 jest , 偶e polisa na pierwszym miejscu ma zabezpiecza膰 偶ycie i zdrowie a nie zarabia膰, wi臋c sprzedajemy z du偶ym powodzeniem produkty czysto ochronne bez warto艣ci wykupu, a to s膮 produkty( i to mog膮 potwierdzi膰 wszyscy z bran偶y) kilka razy ta艅sze ni偶 produkty kapita艂owe. Zatem przy ma艂ej sk艂adce mo偶na zabezpieczy膰 wysokie sumy ochrony.
2. Czy zawsze wyp艂acamy tego nie wiem, ale bior膮c pod uwag臋 tylko 2 wykluczenia ( OWU dost臋pne na naszej stronie) prawdopodobie艅stwo wyp艂aty jest praktycznie 100%.
3. O pieni膮dzach gentelmeni publicznie nie rozmawiaja, ale wierz mi, 偶e na swoj膮 " pensj臋" trzeba ci臋偶ko pracowa膰. Zaw贸d Agenta w Polsce nie jest dobrze postrzegany i pewno do takiej opinii przyczyniaj膮 si臋 Tobie podobni. Punkt widzenia zmienia si臋 jak m贸wi膮 w zale偶no艣ci od punktu siedzenia, bo gdy dochodzi do konieczno艣ci wyp艂aty 艣wiadczenia, wtedy do Agenta wykonuje si臋 jeden z pierwszych telefon贸w.
4. Kolejna oznaka Twojej niewiedzy. Suma ochrony mo偶e, ale nie musi rosn膮膰, a uzale偶niony ten wzrost jest : od indeksacji zwi膮zanej ze zniwelowaniem skutk贸w inflacji ( ro艣nie sk艂adka, suma ochrony i warto艣膰 wykupu jesli takowy jest) i od udzia艂u w zysku firmy.
Co do reszty wypowiedzi to pozostawiam je bez komentarza, bo nawet trudno wszystko odczyta膰 tyle tam b艂臋d贸w.
pzdr